Monday, August 22, 2011

sekejap jek kita dah nak hampiri syawal

pejam celik pejam celik... dah pun 22 ramadhan.. tinggal lagi beberapa hari. semua skrg sibuk bershopping raya. terawih pun dah ramai yg malas pergi.. hehehe aku sendiri dah dlm mood nak balik kampung. apatah lagi bebudak kecik yg dok sibuk beli mercun kat bazaar ramadhan dll. mula2 mmg terasa lamanya berpuasa neih. tapi kejap jek sbnrnya. apa2 pun masih ada beberapa hari untuk kita beribadah dgn sebaik2nya. sebab kena ingat, habis jek ramadhan setan pun kuar balik. nafsu pun kuat balik. sabar pun makin hilang. sebab tu lah kita dgr org asyik accident, org makan terlebih time raya, org putus tangan men mercun. org jadik marah2 tak tentu hala. org pergi beraya sampai lupa solat dan mcm2 lagi. marilah kita sama2 ingatkan diri kita. aku pun payah gak nak kawal nafsu makan time rayaa nieh.. adoiiii yaaiiiii 

lala goreng tumis


bahan2nya ialah :
lala (ikut suka hati)

bahan tumis :
bawang merah dimayang
bawang putih dimayang
halia dimayang
cili dipotong halus
serai banyak sket dan mayang halus

aksesori :
kucai
sos tiram

cara2nya ialah :
tumis semua bahan yg dimayang
masukkan sos tiram, kucai dan sedikit air
masukkan lala
tutupkan sehingga lala tu tuko kaler
jika suka masukkan air sikit lagi
kacau sehingga masak
leh la hidang 

senang kan? rasa dia sedap. saya suka letak halia dan serai lebih2.. bagik kuar angin selepas sehari berpuasa heheheh

diary beberapa hari

dlm minggu ni rasa sibuk sket menyebabkan kemalasan mengupload berita terkini melanda. nak bukak kamera buat keluar memory card tu satu keje, nak edit pics lagi, adeyhhh... so hari ni br berkesempatan utk berbuat demikian.. ok let's start


jumaat :- ampang point- shopping slippers and sandals untuk adik... last2 beli untuk diri sendiri jugak! comel tak??? hehehehe


sabtu - berbuka di restoran Tarbush Ampang point - menu nasik ayam biri-biriyani ehehe... abah amik kambing beriyani. harga agak mahal... rasanya naik harga kot...


suamiku kelaparannnn


adikku yg poyo


abah 


nasik berbuka ku


kambing beriyani


on the way balik berbuka konon nak pergi Danau kota---ko tengok!!! astaga.... jam giler.. sampai org parking 3 layer... tak kuasa.. dah sampai tapi kitorg blah je bila dah tawaf 2 kali masih tak dpt parking.. jimat duit (kata suamiku dlm hatinya) hehehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...