Monday, August 22, 2011

sekejap jek kita dah nak hampiri syawal

pejam celik pejam celik... dah pun 22 ramadhan.. tinggal lagi beberapa hari. semua skrg sibuk bershopping raya. terawih pun dah ramai yg malas pergi.. hehehe aku sendiri dah dlm mood nak balik kampung. apatah lagi bebudak kecik yg dok sibuk beli mercun kat bazaar ramadhan dll. mula2 mmg terasa lamanya berpuasa neih. tapi kejap jek sbnrnya. apa2 pun masih ada beberapa hari untuk kita beribadah dgn sebaik2nya. sebab kena ingat, habis jek ramadhan setan pun kuar balik. nafsu pun kuat balik. sabar pun makin hilang. sebab tu lah kita dgr org asyik accident, org makan terlebih time raya, org putus tangan men mercun. org jadik marah2 tak tentu hala. org pergi beraya sampai lupa solat dan mcm2 lagi. marilah kita sama2 ingatkan diri kita. aku pun payah gak nak kawal nafsu makan time rayaa nieh.. adoiiii yaaiiiii 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...