Sunday, August 14, 2011

kelas mekap dan project pantry

13 august 2011. sabtu. aku menghadiri kelas makeup untuk memperkuat dan memperkukuhkan lagi skil makeup.. heheh saja seronok2. first makeup class sbnrnya. untuk nak tgk gambar2. silalah ke blog kedua ku http://mekapbyprimadonna.blogspot.com/

14 august 2011. ahad. project pantry. videos kat Youtube semuanya memberi inspirasi untuk aku mengadjustkan dapur aku.. hehehe kan best kalau ada pantry... semangat2 .. lepas tgk videos tu, aku pun mulalah start melabel tupperware2 yg aku buat untuk isi rempah, barang2 makanan dan lain2. ok. so berikut adalah 2 contoh video yg memotivasikan aku. dan gambar2 dibawah tu adalah dapurku and pantry simpanan barang yg sempit yg sudah diorganizekan. hehehe gambar sebelum tak yah la masuk. heheh gambar selepas dimakeoverkan oklah.. ye tak




gambar-gambar makeover pantry aku lalala




tips untuk pantry organization :

1. keluarkan semua barang2 yg ada. sort. kalau dah tamat tarikh luput, buangkan shj. yg mana lambat lagi tarikh luputnya letakkan dlm satu bekas kalau boleh dan labelkan. so tak yah la nak banyak2 plastik mcm2. dpt jaga kebersihan barang makanan lagipun dlm tupperware tu

2. yg mana yg selalu guna letak 'eye level'. maknanya senang nampak dan senang ambil.

3. yg sudah hampir tamat tarikh luput letakkan di tempat paling anda ingat supaya guna yang itu dahulu. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...