Saturday, March 6, 2010

Main Zapin ASWARA 2010

Event:


Persembahan Main Zapin

Date:

5 - 7 Mac 2010 @ 8.30 malam

Venue:

Panggung Eksperimen, ASWARA

464, Jalan Tun Ismail

50480 Kuala Lumpur
 
Description:


Program ini diadakan selama 3 hari merangkumi bengkel dan bual zapin.

Tujuan:

i)Memberi pendedahan dan pengetahuan yang lebih mendalam terhadap Zapin kepada masyarakat dan pelajar pelajar Aswara.

ii) Menyemarakkan lagi minat dan menghayati Seni Tari Zapin kepada pelajar-pelajar.

iii)Memberi pendedahan kepada pelajar-pelajar yang minat kepada muzik tradisional terutamanya Muzik Zapin.

ZAPIN YANG AKAN DIPERSEMBAHKAN

1. Zapin Dayung

2. Zapin Parit Mastar

3. Zapin Tanjung Labuh

4. Zapin Padang Sari

5. Zapin Suara Siam

6. Zapin Putar Alam

7. Zapin Mahpum

8. Zapin Sebat

9. Zapin Terengganu

10. Zapin Pekajang

11. Zapin Pekan

12. Zapin Kelantan
 

4 comments:

maya said...

best...
i dah tgk show nie hari jumaat lepas..

it was a great show..
memang mengkagumkan lah..
x rugi siapa yg pergi..

keklapiscoklat said...

tulah mmg rasa nak pergi lagi malam nieh... part yg laju2 tu mmg layan... bukan senang nak tengok live zapin kat KL

maya said...

tu lah...
kalau ada kat sana mmg g tiga2 ari..
method show pun sangat menarik..
if pergi mesti ada yg terdetik

"oowh rupanya zapin nie boleh dipersembahkan dalam pelbagai cara.. either traditional way or kotemporari.."

bahagian penutup tu pun menarik..

TAHNIAH kepada cikgu and lecturer seni tari aswara..

and tahniah tuk kareogfer tari generasi muda..

memang best lah..

keklapiscoklat said...

one thing for sure aswara ni dr segi teknikal tarian mmg best. diorg betul2 research and study bukan setakat komersialkan shj seni. thumbs up to those yg involved!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...